4 portioner
500 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 tsk salt
Gratängsås
1 (90 g) gul lök
½ msk flytande margarin
1½ dl lättmjölk
4 msk (60 g) lättmajonnäs
1 msk (16 g) dijonsenap
1 msk riven pepparrot
1 msk (2,5 g) dill, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
186 kcal
7,8 g fett varav 0,9 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
671 kcal
19,8 g fett varav 3,3 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin, matlagningsgrädde (15 % fett) och majonnäs (80 % fett) istället för flytande margarin, lättmjölk och lättmajonnäs (32 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
300 kcal
21,5 g fett varav 6,1 g mättat fett