Ingredienser

4 portioner

500 g färska eller djupfrysta spättafiléer
¾ tsk salt
100 g mjukost (8 %)
½ (45 g) gul lök
1 (110 g) paprika
1 tsk paprikapulver
½ dl vitt matlagningsvin eller fiskbuljong
2 msk (5 g) persilja, finhackad

Gör så här

  • Skölj de färska filéerna.
  • Tina de djupfrysta.
  • Skala och hacka löken.
  • Halvera kärna ur och tärna paprikan.
  • Blanda löken och paprikan med mjukosten och paprikapulvret.
  • Salta på filéerna och lägg en klick av fyllningen på varje filé.
  • Rulla ihop och lägg dem tätt i en kastrull, helst en som rätten kan serveras ur.
  • Slå över matlagningsvinet eller fiskbuljongen.
  • Låt sjuda 15 – 20 minuter.
  • Strö över persilja.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

      • 3 st äggstora potatisar
      • 3 dl kokt pasta
      • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
      • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
164 kcal
5,5 g fett varav 1,9 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
649 kcal
17,5 g fett varav 4,3 g mättat fett

Tillagar du receptet på traditionellt sätt med mjukost (20 % fett) istället för mjukost (8 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
191 kcal
8,7 g fett varav 4 g mättat fett