Ingredienser

4 portioner

4 bitar (400 g) laxfilé
1 tsk salt
1 msk flytande margarin

Orientaliska grönsaker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk riven färsk ingefära
1 msk flytande margarin
1 (110 g) röd paprika, strimlad
2 (150 g) morot, strimlad
150 g rotselleri, strimlad
1 1/2 (200 g) purjolök, strimlad
1 burk (227 g) böngroddar
½ dl kinesisk soya

Gör så här

  • Salta laxbitarna och stek dem i margarinet i en stekpanna på svag värme tills de är nätt och jämt färdiga, 15 – 20 minuter.
  • Rosta sesamfröna på svag värme i stekpannan.
  • Fräs vitlök och ingefära på svag värme i flytande margarin någon minut i en stekpanna.
  • Lägg i alla grönsakerna och fräs ½ minut till.
  • Rör i soya och sesamfrön och hetta upp.
  • Fördela grönsakerna nystekta på varma tallrikar, lägg på en laxbit.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

      • 3 st äggstora potatisar
      • 3 dl kokt pasta
      • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
      • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
286 kcal
18,1 g fett varav 3,4 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
410 kcal
7 g fett varav 2,0 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
696 kcal
25,1 g fett varav 5,4 g mättat fett