6 portioner
400 g färsk eller djupfryst laxfilé
2 ¼ dl (250 g) lättkesella
1 msk pressad citron
1 msk (17 g) chilisås
1 msk potatismjöl
2 ägg
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
100 g crabfish, finstrimlad
1 dl kryddgrönt (dill, gräslök, persilja), finhackad
Romsås
1½ dl (165 g) lättkesella
1½ dl matyoghurt
2 msk (30 g) löjrom/stenbitsrom
½ (50 g) rödlök, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
261 kcal
13 g fett varav 4,1 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
746 kcal
25 g fett varav 6,5 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med vispgrädde (40 % fett) istället för lättkesella till patén och använder creme fraiche (34 % fett) istället för lättkesella och matyoghurt till såsen innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
497 kcal
44 g fett varav 24,1 g mättat fett