Ingredienser

5 portioner

12 - 14 (1000 g) potatisar
1 (90 g) gul lök
1 msk flytande margarin
300 g gravad lax
½ dl (9 g) dill, finhackad
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl matlagningsgrädde (Milda mat 7 %)
2 dl standardmjölk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skala potatis och lök.
  • Skär potatisen i fina strimlor och hacka löken.
  • Skär laxen i strimlor.
  • Fräs löken i margarinet i en stekpanna på medelstark värme.
  • Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form.
  • Salta och peppra mellan lagren och avsluta med lax och dill.
  • Häll över gräddmjölken.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
349 kcal
12,7 g fett varav 4,7 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
290 kcal
11 g fett varav 2,3 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
639 kcal
23,7 g fett varav 7,0 g mättat fett