6 portioner
750 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1½ tsk salt
1 (125 g) purjolök
2 äggvitor
2 msk kallt vatten
¾ dl (70 g) lättmajonnäs
¼ dl (30 g) lättkesella
5 msk (75 g) kaviar
1 dl (13 g) gräslök, finhackad
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
195 kcal
8,8 g fett varav 1,3 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
680 kcal
20,8 g fett varav 3,7 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med majonnäs (80 % fett) istället för lättmajonnäs (32 % fett) och lätttkesella innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
285 kcal
19,7 g fett varav 2,8 g mättat fett