4 portioner
400 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 (125 g) purjolök
citronpeppar
Gratängsås
1½ msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
1½ dl fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
2 dl lättmjölk
1½ dl (55 g) riven ost (10 %)
salt, vitpeppar
Tillagning i mikrovågsugn: Täck över fisken med lock och tillaga på full effekt 3 – 4 minuter.
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
201 kcal
7,1 g fett varav 1,8 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
686 kcal
19,1 g fett varav 4,2 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med hårt margarin,mjölk (3 % fett),vispgrädde (40 % fett) och ost (28 % fett) istället för flytande margarin, lättmjölk och ost (10 % fett) innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
268 kcal
15 g fett varav 8,5 g mättat fett