4 portioner
500 g färsk eller djupfryst fiskfilé
salt, vitpeppar
½ dl vitt matlagningsvin eller fiskbuljong (vatten + buljongtärning)
2 dl matyoghurt
½ dl (27 g) finhackad gul lök
½ dl (9 g) dill, finhackad
60 g löjrom eller stenbitsrom
Till servering
(1 dl pinjenötter)
150 g bladspenat
För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:
Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.
1 portion innehåller:
191 kcal
6,5 g fett varav 2,8 g mättat fett
Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett
Totalt innehåller hela måltiden:
676 kcal
18,5 g fett varav 5,2 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med créme fraiche (34 % fett) istället för matyoghurt innehåller 1 portion utan måltidstillbehör:
296 kcal
19,5 g fett varav 11,2 g mättat fett