Ingredienser

4 portioner

500 g färsk eller djupfryst fiskfilé
½ tsk salt

Kryddigt täcke
1½ sk (45 g) mjukt bröd, dagsgammalt
2 msk flytande margarin
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl (9 g) persilja, finhackad
½ dl (7 g) gräslök, finhackad
½ dl (9 g) dill, finhackad
1 tsk timjan
salt, vitpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de djupfrysta.
  • Strö salt på filéerna.
  • Skär bort kanterna på brödet.
  • Smula ner brödet i en bunke och blanda med margarin, vitlök, kryddgrönt, timjan, salt och vitpeppar.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form och bred över kryddtäcket.
  • Stek den i mitten av ugnen 15 – 20 minuter.

Komplettera till en hel måltid

För att måltiden ska bli komplett behöver du lägga till något av följande:

      • 3 st äggstora potatisar
      • 3 dl kokt pasta
      • 2 dl kokt ris, råris, fullkornsris
      • 1,5 dl couscous eller quinoa

Lägg även till 3 dl råkost med lite vinägrett eller 1,5 - 2 dl kokta grönsaker, samt bröd med lättmargarin och en frukt.

Energimängd

1 portion innehåller:
183 kcal
7,5 g fett varav 0,9 g mättat fett

Måltidstillbehör innehåller:
485 kcal
12 g fett varav 2,4 g mättat fett

Totalt innehåller hela måltiden:
668 kcal
19,5 g fett varav 3,3 g mättat fett