Ingredienser
15 portioner
50 g mandel
5 st bittermandel
50 g socker
2 ägg
1 dl lättmjölk
6 gelatinblad
5 dl vispgrädde (Milda visp 20 %)
Gör så här
- Skålla och mal mandeln.
- Blanda mandel, socker, ägg och mjölk i en tjockbottnad kastrull.
- Sjud under kraftig vispning tills det tjocknar.
- Låt krämen svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
- Vispa grädden.
- Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills gelatinet smält.
- Rör ner gelatinet i krämen och tillsätt grädden.
- Häll krämen i en vattensköljd, sockrad kransform och låt den stå i kylen cirka 3 timmar.
- Garnera med bär eller frukt.
Energimängd
1 portion innehåller:
126 kcal
9,2 g fett varav 6,1 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med mjölk (3 % fett) och vispgrädde (40 % fett) istället för lättmjölk och Milda visp (20 % fett) innehåller 1 portion:
179 kcal
16 g fett varav 9,1 g mättat fett