Ingredienser
6 portioner
1 dl vispgrädde ( Milda visp 20 %)
1 msk vaniljsocker
2½ dl matyoghurt
1 dl florsocker
Sås
1 ägg
2 msk florsocker
1 msk koncentrerad apelsinjuice
Garnering
2 kiwi (130 g)
3 dl (165 g) färska eller djupfrysta bär, till exempel
hallon, jordgubbar, blåbär eller hjortron
citronmeliss
Gör så här
- Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
- Rör ner matyoghurt och florsocker och blanda väl.
- Häll glasskrämen i en form, till exempel kransform, avlång bakform (1½ l) eller muffinsplåt klädd med plastfolie.
- Täck över och låt det stå i frysen cirka 3 timmar eller över natten. Ställ glassen antingen i kylskåp ¾ - 1 timme innan den ska serveras, eller i rumsvärme cirka ½ timme.
- Tina bären. Skala och skiva kiwin.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner apelsinjuicen.
- Lägg upp glassen i coupeglas eller på assiett och garnera med kiwi, bären och citronmeliss.
- Ringla över äggtoddyn.
Energimängd
1 portion innehåller:
179 kcal
7,9 g fett varav 5,3 g mättat fett
Tillagar du receptet på traditionellt sätt med vispgrädde (40 % fett) och creme fraiche (34 % fett) istället för milda visp (20 % fett) och matyoghurt innehåller 1 portion:
293 kcal