Ingredienser
8 portioner
1½ dl vetemjöl
½ dl (50 g) flytande margarin
2 msk kallt vatten
Citronkräm
2 dl vatten
1½ msk socker
4 msk maizenamjöl
5 msk pressad citron
2 äggulor
1 msk (16 g) lättkesella
Maräng
2 äggvitor
2 msk kallt vatten
2 msk socker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda mjölet med margarinet.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
- Tryck ut degen i en osmord pajform, cirka 20 cm i diameter.
- Nagga degbottnen med en gaffel och låt formen vila i kylskåp cirka 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Låt det svalna.
Citronkräm:
- Blanda vatten, socker, maizenamjöl och pressad citron i en kastrull.
- Låt det koka upp under omrörning.
- Tag kastrullen från värmen.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Rör ner gulor i krämen.
- Låt det sjuda upp under omrörning, men inte koka.
- Blanda i kesella.
- Låt krämen svalna och häll den i pajskalet.
- Sätt ugnen på 175°.
Marängen:
- Vispa vitorna med vattnet och sockret till hårt skum.
- Bred eller spritsa marängen över citronkrämen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, cirka 10 minuter.
Energimängd
1 portion innehåller:
144 kcal
6,7 g fett varav 0,9 g mättat fett
Tillagar du receptet enligt ”Vår kokbok, COOP Provkök” innehåller 1 portion:
442 kcal
22,7 g fett varav 9,4 g mättat fett