Ingredienser

12 portioner

6 (75 g) digestivekex
0,3 dl (30 g) flytande margarin

Fyllning
5 gelatinblad
4½ dl (500 g) lättkesella
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
rivet skal av ½ apelsin
2 (130 g) kiwi till garnering

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Krossa kexen i matberedare eller stöt dem i en mortel.
  • Blanda krosset med margarinet.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  • Grädda bottnen cirka 5 minuter, låt svalna.

Fyllning:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
  • Rör samman kesella, socker, vaniljsocker, citron- och apelsinskal.
  • Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställden i sjudande vatten och låt stå tills gelatinet är smält.
  • Rör ner gelatinet i smeten.
  • Häll fyllningen i pajformen och låt den stå i kylen minst 4 timmar. Garnera med kiwi.

Energimängd

1 portion innehåller:
104 kcal
3,8 g fett varav 0,9 g mättat fett