Alla som vill kommer att kunna vaccinera sig gratis mot den nya influensan A(H1N1), allmänt kallad svininfluensan. Men just nu är tillgången till vaccin begränsad. Därför får gravida, riskgrupper, barn och ungdomar från 6 månader till 18 år förtur till vaccinet.

- Vi förstår att många invånare är frustrerade över att ännu inte ha fått möjlighet att vaccinera sig själva och sin familj, säger smittskyddsläkare Åke Örtqvist. Det är jobbigt att söka efter vaccin när det är slut överallt.

Stockholms läns landsting har beställt tillräckligt med vaccin för att alla som vill ska kunna vaccinera sig mot svininfluensan. Men så länge antalet doser är begränsat prioriteras gravida och riskgrupper samt barn och ungdomar från 6 månader upp till 18 år.

I början av december beräknas vaccineringen av övriga invånare komma i gång.

Att tillgången till svininfluensavaccin är begränsad beror på att vaccinet levereras i omgångar och att leveranserna flera gånger blivit försenade. Dessutom har de innehållit färre doser än förväntat.

Här på Vårdomsorg kan du se vart olika grupper ska gå för sin vaccinering och vilka mottagningar som har tillgång till vaccin just nu.