Just nu är det många som vill vaccinera sig mot nya influensan A(H1N1), allmänt kallad svininfluensan. Samtidigt är tillgången till vaccin begränsad. Det stora trycket på mottagningarna gör att vaccinet ibland hinner ta slut innan det syns här på Vårdomsorg.

På Vårdomsorg finns en sökfunktion där du kan se vilka mottagningar som erbjuder vaccin och om de för tillfället har vaccin i lager. Dessvärre händer det ibland att mottagningar som uppges ha vaccin i själva verket har slut på vaccin.

Det beror på att tillgången till vaccin ännu är starkt begränsad och att doserna ibland hinner ta slut på mottagningarna innan det blir synligt här på Vårdomsorg. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra systemet för visning av vaccintillgång.

Det är mycket positivt att så många människor vill vaccinera sig mot svininfluensan och vi beklagar att den krånglande visningen av vaccintillgång ställer till problem för såväl invånare som mottagningar.

Vaccinleveranserna kommer från och med nästa vecka successivt att innehålla fler vaccindoser. Men ännu några veckor framöver fördelas vaccinet till gravida, riskgrupper, barn och ungdomar. I början av december beräknas vaccineringen av övriga invånare komma i gång.