Bakning har många hälsosamma effekter - det kan vara avkopplande, roligt och stimulerande. Bröd kan vara stommen i en hel måltid eller ett viktigt komplement. Det ger energi och näring, bland annat protein, järn och fibrer. Välj recept nedan och låt brödbaket dofta!
Recepten nedan ger goda, mustiga bröd som passar bra att servera som brytbröd, till exempel till en sallad med dressing eller en soppa.
Om du blandar kesella i degen får du ett saftigt och gott bröd som håller sig färskt längre. Du kan faktiskt använda kesella i de flesta matbrödsrecept i stället för matfett.
Smörgåsar kan vara allt från näringsriktiga frukostsmörgåsar i vardagen till små eleganta ”munsbitar” för mottagning och fest. De kan också vara inledning till en middag, en enkel, mättande lunch eller fantasifyllda matsäcks- och utflyktssmörgåsar. Här passar bröd som ciabatta, pitabröd, eller smögenbörsar med fyllningar eller matiga tunnbrödrullar.
Tapenade